Şükrü Saraçoğlu'nda 'süper'lerin buluşması

Süper Lig'in 68 puanla tamamlayarak, Süper Final'e 34 puanla giren sarı-lacivertli ekibin Kadıköy'deki rakibi Trabzonspor.

Bir tarafta Spor Toto Süper Lig'in 34 maçlık Lig Grubu'nu 68 puanla 2. sırada tamamlayarak, Süper Final'e 34 puanla giren sarı-lacivertli ekip, diğer tarafta ligi 56 puanla 3. sırada bitirerek Süper Final'e 28 puanla start alacak olan Trabzonspor. İki takımın da hedefi galibiyet. Fenerbahçe Galatasaray'dan kopmamak, Trabzonspor ise Avrupa için 3 puan peşinde.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda bugün saat 19.00'da başlayacak Fenerbahçe-Trabzonspor mücadelesini hakem Bülent Yıldırım yönetecek.

Bu sezon normal lig etabında Kadıköy'de Trabzonspor'u 1-0 yenen, deplasmanda ise 1-1 berabere kalan Fenerbahçe, saha ve seyirci avantajını da kullanarak, bordo-mavili ekibi İstanbul'dan puansız göndermeyi hesaplıyor.

Bugünkü maçta sarı-lacivertli ekipte Selçuk Şahin'in de takımla çalışmalara başlamasıyla, Sezer Öztürk'ün dışında sakatlık sorunu bulunan futbolcu yok.

Hazırlıklarını dün akşam basına kapalı antrenmanla tamamlayan Fenerbahçe'de, teknik direktör Aykut Kocaman kadrosunu şekillendirecek.

Sakatlık sorunundan yeni çıktığı için Kayserispor ile yapılan Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final mücadelesinde kadroya alınmayan kaptan Alex'in, Trabzonspor mücadelesinde sahaya çıkması bekleniyor.

FENERBAHÇE İLE TRABZON 107'İNCİ RANDEVUDA

Spor Toto Süper Final'in 1. haftasında bugün Trabzonspor ile Fenerbahçe 107. kez karşı karşıya gelecek. 13 Şubat 1974 tarihinde, Trabzon Hüseyin Avni Aker Stadı'nda yapılan ve 0-0 berabere sonuçlanan Türkiye Kupası çeyrek final maçıyla başlayan rekabette, Trabzonspor'un 37, Fenerbahçe'nin 40 galibiyeti bulunuyor. 29 maçta ise eşitliği bozan taraf olmadı. Fenerbahçe'nin attığı 128 gole Trabzonspor 125 golle cevap verdi. Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında ligde oynanan müsabakalarda ise bordo mavililer 22, sarı lacivertliler ise 30 galibiyet elde etti. 24 karşılaşmada ise taraflar eşitliği bozamadı. Fenerbahçe'nin ligdeki 98 golüne, Trabzonspor 84 golle yanıt verdi.

İŞTE TRABZONSPOR'UN FENERBAHÇE MAÇI MUHTEMEL 11'İ:

Tolga, Serkan, Giray, Mustafa, Celustka, Volkan, Zokora, Colman, Aykut, Olcan, Burak

Süper Final Avrupa Grubu karşılaşması

15 Nisan 2012

14.30 SİVASSPOR -BURSASPOR

Spor Haberleri