İkinci yarı başlarken

Süper Lig’in 18. haftası ve ikinci yarısı Pazar günü yapılacak 9 maçla başlıyor. 17. hafta çok zordu. Zirvedeki dört takım kendi arasında oynadı ve bu süreçten lider Sivasspor, Galatasaray’ın üç puan, Fenerbahçe ve Trabzonspor’un ikişer puan kaybetmesi ile kazançlı çıktı.

Bu arada Beşiktaş zirve grubuna biraz daha yaklaştı ve daha da ilginci Ankaraspor araya girdi, dördüncü oldu, averajla da olsa Fenerbahçe’yi geride bıraktı.

Geçen senenin başarılı Fenerbahçe’si, Avrupa Şampiyonu İspanya’nın teknik direktörü Aragones’i de alarak başladığı Lig’de 2. yarıya 5. sırada ve Ankaraspor’un arkasında başlıyor.

Trabzon maçında, üstelik Kadıköy’de izlediğimiz Fenerbahçe, Galatasaray’ın üç puan kaybettiği haftada öne geçmek gibi bir derdi olan bir takım izlenimi de doğrusu pek vermedi.

Fenerbahçe bu hafta yine kendi sahasında Gaziantep’le oynuyor; maç nispeten kolay gibi görünüyor ama Fenerbahçe’ye yönelik bir itimat kaybı da olduğu ortada.

Haftanın iki önemli maçı kanımca Ankaraspor-Trabzonspor ve Kayseri-Sivasspor maçları. Lig dördüncüsü Ankaraspor kendi sahasında Lig ikincisi Trabzonspor’u ağırlıyor; çıkış gösteren her iki takımın maçının çok zevkli geçeceğini tahmin ediyorum.

Sürpriz takım ama başarısıyla bu sürprizi olağana çevirmeye aday Sivasspor 27 puanlı Kayserispor’un sahasına gidiyor; geçmişlerinde futbol nedeniyle büyük sorunlar, adeta Güney Amerika türü savaş yaşamış bu iki şehir arasında Pazar günü her açıdan çok keyifli, centilmence bir maç yaşanacağına eminiz.

Beşiktaş nispeten kolay bir maçı kendi sahasında oynuyor ve böylece yukarı tırmanışını da herhalde sürdürecek. Lig’in ikinci yarısında zirve grubunda bırakın ikiyi, üçten de fazla takım olacak ve böylece çok çekişmeli bir mücadele yaşanacak kanısındayım.

Temennim son haftaya kadar zirvede en azından dört takımın birbirinden kopmaması.