Beşiktaş ve Fenerbahçe fizik olarak yoğun tempodan yorgun düştü. Teknik direktörlerinin de rotasyon yapmaması haftayı kötü bitirmelerine neden oldu.
Beşiktaş, Gençlerbirliği karşısında 2-0 öne geçtiği maçı sizce neden kaybetti?
Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin bu hafta ortak özellikleri psikolojik ve fizik olarak yoğun tempodan yorgun düşmeleri. Teknik direktörlerinin de kadrolara olan inancı nedeniyle rotasyon yapmaması bu haftayı kötü bitirmelerine neden oldu. Beşiktaş çok zor ve tempolu bir Dinamo Kiev maçı oynadı. 3 gün sonra Gençlerbirliği karşısında fizik kadar zihinsel yorgunlukları da vardı. Dinamo Kiev maçına hazırlık o kadar üst düzey motivasyondaydı ki Gençlerbirliği karşısına enerjisi kalmadı. En önemli nedeni bu. Carvalhal 3-4 oyuncuyu değiştirseydi daha başarılı olabilirdi. Gençlerbirliği'nin iyi futbolu göz ardı edilmemeli ve saygı duyulmalı. Fuat Hoca ve öğrencileri 2-0 gerideyken dahi oyunu bırakmadı ve maça asıldı.
Galatasaray sonuç konusunda çok mu istikrarsız?
Galatasaray'ın çok ciddi mazeretleri var. Yönetim, teknik direktör ve omurga komple değişti. Bu süreçte iniş çıkışlar olması da çok normal. Şimdilik takım savunmasını bir şekilde çözdüler. Gaziantepspor maçında yedikleri 4 golü çıkarınca ligin en az gol yiyen takımı diyebiliriz. Daha çok ofansif yönden problem yaşıyorlar. 4-1-4-1 ısrarı (birkaç maç oyunun belli bölümlerinde 4-4-2'ye döndüler) sadece ligde oynayan bir takım için doğru da olsa bazen ofansif açıdan değişikliğe gerek var gibi görünüyor. Ayrıca Elmander'in arkasında oynayan 4'lünün günlük performansı da sonucu etkileyecektir. Ama 3 maçtır kalesinde gol görmemesi Galatasaray'daki olumlu değişimi gösteriyor.
Geçen sezon tarihinin en kötü günlerini yaşayan Galatasaray, ilk 10 haftada bu sezonki gibi 5 galibiyet elde etmişti. Sizce bu iki Galatasaray arasındaki fark nedir?
Galatasaray'ın geçen sene başlangıcından çok genel gidişatı kötüydü. Geçen sene bu günlerde ışık vermiyordu. Ama bu ışık şimdi var. Aradaki en büyük fark bu
Fenerbahçe'nin 27 maçlık yenilmezlik serisi sona erdi. Bu serinin sona ermesiyle futbolcuların üzerinden bir yük kalktı mı?
Öncelikle şunu söyleyelim; böyle yüke can kurban. Galibiyet size yük katmaz. Ancak bazı mağlubiyetler hayırlı olur. Çünkü sezon başından beri Aykut Kocaman liderliğindeki takım savaşıyordu. Bir yerde bir enerji boşalması olacaktı. Bu sadece fiziksel değil aynı zamanda psikolojik bir boşalım. Sivas'ta denk geldi. Ama öyle bir yerde denk geldi ki her gün üzerine koyan, iyi bir takım olan Sivas karşısında gerçekleşti. Bu yüzden Beşiktaş ve Fenerbahçe konuşurken rakiplerini de atlamamak lazım. Gençlerbirliği ve Sivas takımları galibiyeti hak etti. Şike soruşturması kapsamında 'mış-muş'larla yapılan dedikoduların oyuncuları etkilememesi mümkün değil. Ciddi bir psikolojik savaş da veriyor Fenerbahçe. Şu ana kadar başarılıydılar. Son maçta ciddi mazeretleri vardı. Hatta sezon olarak da mazeretleri var. Çünkü yıpratılıyor Fenerbahçeliler.
Trabzonspor, Kayserispor karşısında bu sezonki en iyi futbolunu mu oynadı?
Dört büyükler içinde en iyi durumdaki Trabzon'du bu hafta. İyi top oynadılar. Tek farklı skorla bitse de maçı çok daha farklı kazanabilirlerdi. Takım halinde konsantrasyonun yüksek olması Avrupa maçından sonra önemli bir artı. Takımın yarısına yakını değişmesine rağmen ligin zirvesindeki ikiliden biri olmaları geçtiğimiz sezonki başarılarının da tesadüf olmadığını gösteriyor.