90'da atılan gol tura yeter mi?

90'da atılan gol tura yeter mi?
Fenerbahçe farklı galibiyet için çıktığı Avrupa maçından beklenmedik bir sonuçla ayrıldı.

Vaslui karşısında 75. dakikada yenik duruma düşen sarı lacivertli takım beraberliği 90. dakikada Bekir'in attığı golle kurtardı. Tur 8 ağustosta Romanya'da oynanacak maça kaldı.

İlk yarıda çok kötü bir futbol ortaya koyan, kalesinde gol tehlikeleri yaşayan Fenerbahçe'nin ikinci yarıdaki gayretli oyunu yenilgiyi öhleyemedi. Mehmet Topal etkisiz bir futbol ortaya koydu, Hollandalı Kuyt, eline geçen bir iki pozisyonu da cömertçe harcadı. Son vuruşlarda çok kötüydü. Semih ilk yarı boyunca çok etkisizdi. Egemen ilk yarı az daha Fenerbahçe'ye gol yediriyordu. Yerini yadırgadı. Sonuçta rakibih dirençli futbolu karşısında şaşkına dönen Fenerbahçe mutlak farklı kazanması gerektiği maçı berabere bitirdi. Rövanş maçı ve tur şimdi Fenerbahçe için çok daha zor.

Fenerbahçe: 1 Vaslui: 1

STAT: Şükrü Saracoğlu

HAKEMLER: Antonio Lahoz, Paui Cebrian Devis, Jon Nunez Fernandez (İspanya)

FENERBAHÇE: Volkan - Gökhan Gönül, Bekir, Egemen, Hasan Ali Kaldırım - Mehmet Topal (dk. 79 Sow), Cristian, Dirk Kuyt, Miroslav Stoch (dk. 61 Caner) - Alex, Semih Şentürk (dk. 46 Mehmet Topuz)

FC VASLUİ: Coman, Milanov, Varela, Elias, Salacgeanu, Antal (dk. 88 Buhaescu), Stanciu, Osman N'Doye, Sanmartean, Stanciu (dk. 60 Sburlea), Niculae (dk. 81 Costin)

GOLLER:  Dk. 90 Bekir / dk. 75 Antal

SARI KARTLAR:  Egemen,  Baroni, Alex, Bekir / Sburlea

Fenerbahçe 1 sezon zorunlu olarak ayrı kaldığı devler ligine geri döndü. Taraftarı ile yöneticisi ile, başkanı ile, camiası ile... Geçen sezon Galatasaray'ın arkasında kaldığı için şampiyonlar liginde ön eleme oynamak zorunda kalan Fenerbahçe'nin önündeki ilk engel Romen temsilcisi Vaslui. Teknik Direktör Aykut Kocaman'ın dediği, "sürprize izin vermeyiz" cümlesi aslında çok önemli. Rakip güçsüz olabilir, takım değeri Fenerbahçe'nin çok ama çok altında olabilir, ama "her maç sahada kazanılır" ilkesini unutmamam gerek.

Fenerbahçe seyircisi coşkulu, arzulu. Yeni takımını yeni transferlerini karşılaşma öncesi tribünlere çağırıp onlarla bütünleştiler. Zafer sözü aldılar.

Ve maç da İspanyol hakemin düdüğüyle başladı.

4. dakikada Sanmartean orta alandan aldığı topla ceza alanı dışı sağ kısımına kadar sokuldu, ortası Hasan Ali'ye çarpıp kornere gitti.

8'de Stoch'un soldan ceza alanına derin pasını Semih aldı ama şut şansı bulamadı, pasında Hasan Ali'nin soldan ortasını defans karşıladı. 13'te Bir basit hata ile ceza alanı önünde kaptırılan topla buluşan Stanciu yavaş vurunca, top kalecimiz Volkan'da kaldı.

19'da önce Stoch'un ardından Semih'in ara pasları etkili oldu. Alex'ten önce son anda rakip defans araya girince tehlike büyümedi. 23. dakikada Sanmartean'in ceza alanına sağdan ortasında Charalambous'un kafası az farkla üstten auta gitti.

25. dakikada mutlak gol şansını Volkan uzaklaştırdı. Uzun pasta ceza alanında Milanov'un kafa vuruşu penaltı noktasına indi, orada Volkan son anda topu uzaklaştırdı.

Aynı dakikada Fenerbahçe'nin ilk etkili atağı geldi. Kuyt sağdan ceza alanında çok etkili şekilde topu önüne aldı, şutunda top defansa çarptı ve kaleyi bulmadı.

31'd kalemizde bir gol tehlikesi daha atlattık. Başrolde ise Egemen vardı. Kendisine atılan geri pası bir an kaçıran Egemen, rakibi araya girip Volkan'la karşı karşıya kalamadan ayak koyup topu Volkan'a kazandırdı.

1 dakika sonra M.Niculae ceza alanı dışından kolay 3 pasla elde ettiği topla kolay dönüp kaleyi gördü, yerden köşeye sert şutunu Volkan nefis çıkarttı. 35. dakikada Alex ile Baroni ceza alanı önünde nefis duvar pasları yaptı ama şut şansı doğmadı, süren atak sola taşındı, Hasan Ali'nin ortasını Semih'ten önce kaleci kaptı.

37'de Vaslui soldan korner kazandı, ortayı Volkan yumrukladı, süren atakta sağdan ortayı ise Gökhan karşıladı. Uzaklaştırılamayan top, Niculae'nin ofsaytta kalması ile Fenerbahçe'ye geçti. 39. dakikada Kornerde Alex'in ortasında top dışa açıldı, sağdan ortada ceza alanında Egemen topa kafayla dokundu ama meşin yuvarlak sağdan auta gitti. 44'te kalemizde bir tehlike daha yaşadık. Sanmartean kazanılan frikikte sert vurdu, top yandan az farkla dışarı gitti.

İlk yarı da golsüz berabere sonuçlandı.

İkinci yarıya Aykut Kocaman Semih - Topuz değişikliği ile başladı. Belli ki  ilk yarıda beceremediği orta alanı kontrolünü eline geçirmek istiyor. Fenerbahçe ikinci yarıya hızlı başladı.  Soldan Hasan Ali ortaladı. Kuyt'ın kafa vuruşunda top yandan auta gitti. Dakikalar 48'i gösterirken sağdan ceza alanına Topuz'un ortasında Kuyt ayağını uzattı ama top bir karış uzağında kaldı.

Mehmet Topuz'un oyuna girmesinin Fenerbahçe'yi adeta ateşlediğini söyleyebiliriz. 55'te Mehmet Topal'ın pasında Gökhan sağdan kaçan Topuz'u gördü, bu oyuncunun yerden dışa ortasında Stoch'tan önce son anda defans araya girdi. 58'de Fenerbahçe soldan bir korner daha kazandı, Alex'in ortasında Kuyt kale sahası içinde iyi vuramadı, süren atakta N'Doye topu uzaklaştırdı.2 dakika sonra Alex ceza alanına nefis bir dripling ile sokuldu, soldan kaçan Stoch'a pasında anlaşmazlık olunca meşin yuvarlak auta gitti.

67'de Vaslui bu devredeki nadir ataklarından birinde soldan korner kazandı, Sanmartean'in ortasını Volkan karşıladı ama Alex'e de faul yapıldı74'te Gökhan Gönül ceza alanı dışı sağ çaprazından sert vurdu, kaleci topu köşede kontrol etti.

Fenerbahçe'den gol beklerken konuk takım 75'te öne geçti. İlk yarıda bariz bir hata yapan Egemen Korkmaz'ın ikinci hatası golü getirdi. Mehmet Topal'ın kötü pasında Egemen'in ceza alanı önünde uzaklaştırmak istediği top kısa düştü, Antal topu alıp sol köşeye yerden sert vurdu ve Volkan'ı mağlup etti..

81'de soldan Alex'in kornerinde Mehmet Topuz topu çok iyi takip etti ve karambolde alıp sert vurdu, top üst direkten döndü.

Fenerbahçe 90. dakikada da olsa baskılı futbolunu golle süsledi. Sağlı sollu ortalardan sonra Alex'in sağdan güzel ortasına Bekir nefis yükselip kafayı vurdu, top ağlarla buluştu. Karşılaşma da bu sonuçla tamamlandı ama ne Fenerbahçeli futbolcular ne de tribündeki taraftarın yüzü gülüyordu. Zira ilk yarıda oynanan kötü futbol rövanş maçı için hiç umut vermedi.

8 Ağustos'ta Romanya'da oynanacak ikinci maçta Fenerbahçe'ye her türlü galibiyet ve 1-1'den daha gollü tüm beraberlikler yetecek. Vaslui ise galibiyet ya da 0-0 kovalayacak.