Fenerbahçe 52 yıllık rekoru tarihe gömdü (VİDEO)

Fenerbahçe 52 yıllık rekoru tarihe gömdü (VİDEO)
7'de 7 yaparak, kendisine ait en çok kazanma rekorunu egale eden Fener bu akşam yeni bir rekora daha imza attı.

F.Bahçe, sahasında G.Birliği'ni farklı mağlup ederek kendine ait 'Lige en iyi başlangıç rekoru'nu 7 maçtan 8. maça yükseltti ve en yakın takipçisi Galatasaray'ın da 5 puan önüne geçti.

FENERBAHÇE : 3 GENÇLERBİRLİĞİ : 0
 
STAT:
Şükrü Saracoğlu

HAKEMLER: Kuddusi Müftüoğlu, Erhan Sönmez, Muhittin Gürses

FENERBAHÇE: Volkan D., Gökhan, Bilica, Lugano, Vederson, M.Topuz, Cristian, Emre, Alex, Santos, Güiza

GENÇLERBİRLİĞİ: Serdar, Orhan, Radeljic, İlhan, Aykut, Cem, Tozo, Harbuzi, Bilal, Kahe, Mustafa

Süper Lig'de 8. hafta karşılaşmasında Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu'nda G.Birliği'ni 3-0 yendi. Maçın gollerini 13. ve 71. dakikalarda Alex, 89. dakikada Lugano kaydetti.
 
Bu sonuçla Fenerbahçe ligde 8'de 8 yaparak puanını 24'e yükseltti ve en yakın rakibi Galatasaray'a 5 puan fark attı. Fenerbahçe'de hafta içinde Sheriff karşısında gol atan Alex sarı-lacivertli takımın Avrupa'da en çok gol atan oyuncusu olurken, bu maçta attığı 2 golle de takımı da 45 yıllık lige en iyi başlangıç rekorunu kırdı. Gençlerbirliği ise bu yenilgi ile 11 puanda kaldı ve bu sezon ligdeki ilk mağlubiyetini alarak, namağlup ünvanını kaybetti. Fenerbahçe ligde tek namağlup takım ünvanına sahip ekip olarak kaldı.

45 YILLIK REKORU KIRDI!

Turkcell Süper Lig'deki ilk 7 maçını da kazanan Fenerbahçe, Kadıköy'de Gençlerbirliği'ni de yenerek, 7 galibiyetle kendisine ait 45 yıllık sezona en iyi başlangıç rekorunu kırdı. Fenerbahçe teknik direktörü Cristoph Daum bu rekorun mimarı olurken, maça Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Bilica, Lugano, Vederson, Emre, Cristian, Mehmet Topuz, Dos santos, Alex ve Güiza ilk 11'i ile başladı.

TAKIMA ALKIŞ

Fenerbahçeli taraftarlar, UEFA Avrupa Ligi'nde deplasmanda Sheriff'i 1-0 yenen takımlarını, maç öncesi alkışladı.

Gençlerbirliği mücadelesi için sahaya ısınmaya çıkan sarı-lacivertli ekibi, kale arkası tribünlere çağırıp tezahürat yaptı. Futbolcular da taraftarların jestine karşılık verip tribünleri alkışladı. Taraftarlar, daha sonra önce Alex olmak üzere futbolcuları tek tek tribünlere çağırarak sevgi gösterilerinde bulundu.

"LİDER GELİYOR LİDER"

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı, geçen sezonlarda yaşadığı atmosferi arıyor. Bu sezon diğer maçlarda olduğu gibi Gençlerbirliği mücadelesinde de özellikle Migros kale arkası olmak üzere, bütün tribünlerde yer yer boşluklar göze çarptı. Gençlerbirliği maçında, diğer lig mücadelelerine göre tribünlerde farklı bir coşku yaşandı. Galatasaray'ın, Turkcell Süper Lig'de Ankaragücü deplasmanında aldığı mağlubiyet, tribünlere heyecan getirdi. Diğer maçlardan daha coşkulu görünen tribünler 'Lider geliyor, lider'' şeklinde uzun süre tempo tuttu.

"ÇUBUKLU FORMA BİR EMANETTİR, O FORMAYI YUHALAMAK İHANETTİR"

Sarı-lacivertli ekip de karşılaşmaya coşkulu tezahüratlarla başladı. -Ligde Kadıköy'de geçtiğimiz haftalarda yapılan maçlarda Kazım ve Güiza olmak üzere bazı futbolculara yönelik tepkilere karşı Türk Telekom kale arkası tribününde asılan pankartta, ''Çubuklu forma bir emanettir, o formayı yuhalamak ihanettir'' yazısı yer aldı. Gençlerbirliği futbolcuları sahaya, ''Sn. Cüneyt Üstündağ seni asla unutmayacağız'' yazılı pankartla çıktı. Karşılaşma, vefat eden Gençlerbirliği Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt Üstündağ için yapılan saygı duruşunun ardından başladı.

EMRE ATAKLARI YÖNLENDİRDİ

Maça çok hızlı başlayan Fenerbahçe özellikle sol kanattan etkili gelmeye başladı ve ilk dakikalardan itibaren Gençlerbirliği kalesinde etkili olmaya başladı. Orta alanda topa daha çok basmaya başalyan Fenerbahçe oyunu Gençlerbirliği kalesine yıktı. Fenerbahçe'de atakların olgunlaşmasında baş aktör Emre olurken, Gençlerbirliği defansta hata yapmamaya çalıştı. Gençlerbirliği takımı ise ilk dakikalarda oyunu kendi yarı alanında kabul ederken, ileride bir tek Kahe'yi Fenerbahçe savunmasının arasında bıraktı. Cristian orta alanda Emre ile birlikte Fenerbahçe ataklarını olgunlaştırırken, Gençlerbirliği atağa çıkmakta zorlandı.

ALEX AFFETMEDİ

Maçın 13. dakikasında sağdan gelişen Fenerbahçe atağında Gökhan Gönül'ün ortasında ceza aalnında topu indiren Güiza'nın pasında Alex'in vuruşu kaleci Serdar'ın sağından ağlarla buluştu ve sarı-lacivertli takım 1-0 öne geçti. Fenerbahçe'nin golünü ardından Gençlerbirliği oyun kumakta daha çok zorlanmaya başladı. Bu da Fenerbahçe'nin işine geldi ve sarı-lacivertli takım daha sık hücuma çıkmaya başladı. Özellikle Mehmet Topuz ve Emre'nin bindirmeleri ile Alex ve Güiza'ya pozisyon yaratmaya çalışan Fenerbahçe ikinci gol için yüklenmeye başladı.

LUGANO SARI KART GÖRDÜ

Karşılaşmanın 24. dakikasında Lugano, Tozo'ya yaptığı sert müdahale sonrası hakem tarafından sarı kartla cezalandırıldı. Gençlerbirliği ender geldiği Fenerbahçe kalesinde etkili olmakta zorlanırken, savunmada Bilica ve Lugano hatasız oynadı. Fenerbahçe'nin ataklarında Güiza ceza alanında kendini boş pozisyon bulmakta zorlanırken, Gençlerbirliği savunması ise 2. golü yememek adına kademede çok dikkatli oynadı. İlk yarının kalan dakikalarında iki takım da başka gol bulamayınca, karşılamanın ilk yarısı Fenerbahçe'nin 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

EMRE'NİN FÜZESİ DİREKTE PATLADI

İkinci yarıya Gençlerbirliği teknik direktörü Thomas Doll iki oyuncu değişikliği ile başladı. Mustafa ve Orhan'ı oyundan alırken, yerlerine Burhan ve Hurşit girdi. Bu iki değişiklikle birlikte oyunda hareket kazanan Gençlerbirliği kanatlardan Fenerbahçe kalesine yüklenmeye başladı ama bu pozisyonlarda özellikle Lugano savunmada başarılıydı. Maçın 50. dakikasında Fenerbahçe Emre ile hızlı bir şekilde atağa çıktı yanında üç arkadaşı olmasına rağmen, Emre kaleyi vurmayı tercih etti ve top Serdar'ın sağındaki direkten geri geldi.

DOS SANTOS DA DİREĞE TAKILDI

Maçın 56. dakikasında Gençlerbirliği'nden İlhan, Güiza'ya sert girince, hakem tarafından sarı kartla cezalandırıldı. Bu pozsiyonda serbest vuruş kazanan Fenerbahçe'de topun başına Andre dos Santos geçti. Brezilyalı oyuncunun vuruşunda top barajdan sekti ve Serdar'ın sağındaki direkten geri geldi. Maçın 58. dakikasında ise Gençelrbirliği'nden Tozo'ya sert bir müdahalede bulunan Gökhan Gönül sarı kartla cezalandırıldı. Maçın 60. dakikasında bu sefer Alex, karşılaşmanın hakemi Kuddusi Müftüoğlu'na itirazda bulununca, sarı kart ile cezalandırıldı.

GUIZA'NIN GOLÜ SAYILMADI!

Karşılaşmanın 64. dakikasında Cristian, Tozo'ya yaptığı sert müdahaleden ötürü sarı kart gördü. İkinci yarıda ikili mücadele sayısı arttığı için sarı kartlar çok çıkmaya başladı. Gençlerbirliği ilk yarıya oranla Fenerbahçe kalesinde daha çok görünmesine rağmen ceza alanında bir türlü Kahe'yi topla buluşturamadı. Fenerbahçe ise genelde kanatlardan yüklenmesine rağmen Gençlerbirliği savunması hata yapmadan oynamaya çalıştı. Maçın 69. dakikasında Güiza'nın vuruşu ağlarla buluşmasına rağmen öncesindeki pozisyonda ofsayt olduğu için gol geçerli sayılmadı.

ALEX DURMUYOR!

Maçın 69. dakikasında önce Harbuzi'nin daha sonra ise Burhan'ın şutlarını çok güzel bir şekilde çıkaran Volkan kalesinde adeta devleşti. Maçın 71. dakikasında Dos Santos'un soldan geliştirdiği atakta Brezilyalı oyuncunun ara pasında topla buluşan Alex, Serdar'ın sağından ikinci kez topu ağlara gönderdi. Bu golün ardından Gençlerbirliği teknik direktörü Thomas Doll son değişiklik hakkını kullandı ve Cem Can'ın yerine Sandroyu sahaya sürdü. Fenerbahçe Teknik Direktörü Daum ise maçın 73. dakikasında Dos Santos'un yerine Roberto Carlos'u sahaya sürerken, 80. dakikada ise Mehmet Topuz'un yerine Özer oyuna dahil oldu.

PERDEYİ LUGANO KAPATTI

2-0 ardından da ataklarına devam eden Fenerbahçe, Gençlerbirliği'nin iyice oyun disiplininden kopmasına neden oldu. Özellikle sol kanattan etkili gelmeye başlayan Fenerbahçe Roberto Carlos'un bindirmeleri ile Gençlerbirliği kalesinde etkili olmaya başladı. Oyunun son bölümlerinde çok aralarında pas yapan Fenerbahçeli futbolculara taraftarlarından 'oley oley' tezahüratları geldi. Maçın 85. dakikasında Fenerbahçe son değişiklik hakkını kullandı ve Güiza'nın yerine Semih oyuna dahil oldu. Maçın 89. dakikasında Vederson'un soldan kullandığı köşe vuruşunda topa iyi yükselen Lugano'nun kafa vuruşunda top Serdar'ın solundan 3. kez ağlarla buluştu. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca, Fenerbahçe karşılaşmayı 3-0 kazandı.