G.Saray Rize'ye Karşı Ezici Üstünlüğe Sahip

G.Saray Rize'ye Karşı Ezici Üstünlüğe Sahip
Pazar günü evinde Galatasaray’ı ağırlayacak olan Ç.Rizespor’un güçlü rakibine şansı tutmuyor. Sarı Kırmızıların Yeşil Mavili ekibe karşı ezici bir üstünlüğü bulunuyor.

Ç.Rizespor ile Galatasaray arasında yarın (Pazar günü) oynanacak olan Süper Lig karşılaşması iki takımın 28. kez karşılaşacağı müsabaka olacak. İki takım arasında oynanan 27 karşılaşmada Ç.Rizespor, 4 kez sahadan galibiyetle ayrılırken Galatasaray ise 21 karşılaşmadan mutlu ayrılan taraf oldu. 2 maçta ise taraflar eşitliği bozamadı.

Yeşil Mavililerin bu karşılaşmalarda kaydettiği 23 gole Sarı Kırmızılılar 67 golle cevap verdi. Sezonun ilk yarısında İstanbul’da yapılan maç 1-1 sonuçlandı Yeşil Mavililer, rakibine üstünlük sağladığı 4 maçtan 3’ü Rize’de 1’ini ise İstanbul’da kazandı.

Ç.Rizespor, Galatasaray’a karşı lig maçlarındaki en farklı mağlubiyetini İstanbul’da 5-0 ile yaşadı. Buna karşın Yeşil Mavililer, Galatasaray karşısındaki 4 galibiyetinden 3'ünü tek farklı skorlarla elde etti, sadece 1986-1987 sezonunda evinde 2-0 kazandı.