Karadeniz'de "Mayın Karşı Tedbirleri Karadeniz Görev Grubu" kuruldu

Karadeniz'de "Mayın Karşı Tedbirleri Karadeniz Görev Grubu" kuruldu
Milli Savunma Bakanlığı, Türkiye'nin öncülüğünde Romanya ve Bulgaristan ile başlatılan "Üçlü Girişim" kapsamında, Karadeniz'de "Mayın Karşı Tedbirleri Karadeniz (MCM BLACK SEA) Görev Grubu" kurulduğunu bildirdi.

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Türkiye'nin öncülüğünde Romanya ve Bulgaristan ile "Üçlü Girişim" başlatıldığı hatırlatıldı.

Bu kapsamda, Karadeniz'de mayın tehdidine karşı deniz güvenliğini sağlamak amacıyla "MCM BLACK SEA Görev Grubu" kurulduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "MCM BLACK SEA Komite Toplantısı ve İmza Töreni, Türk Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Romanya Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Mihai Panait ve Bulgaristan Deniz Kuvvetleri Komutanı Tümamiral Kiril Yordanov Mihaylov'un katılımıyla, 1 Temmuz 2024'te İstanbul'da icra edildi."

Kaynak:Anadolu Ajansi

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.