Öğrenciler Yenilenebilir Enerjiyi Öğrendi
DÜZCE(İHA) – Düzce'de ortaokul öğrencileri tarımsal atıklardan organik kompost gübre üretimi ve tıbbi/yenilebilir mantar üretim konularında uygulamalı eğitim aldı.
Düzce Üniversitesi Sürdürülebilirlik ve İklim Değişikliği Koordinatörlüğü (DÜSİD), Sürdürülebilirlik ve Yeşil Kampüs Topluluğu (DÜSÜYET) ve Tarımsal Atıkların Endüstriye Geri Kazanımı Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜTAGAM) koordinasyonunda, "TÜBİTAK 2204–sürdürülebilir kalkınma hedeflerince yapılan etkinliklerin ortaokul öğrencilerindeki çevre okuryazarlığı düzeyinin incelenmesi projesiyle Düzce Üniversitesi'nde Düzce İsabet Okulları öğrencilerine yönelik eğitim verildi. Etkinlikte öğrencilerin bilgi ve farkındalık düzeylerinin arttırılması amaçlandı.
Orman Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinlikte, Düzce Üniversitesi İklim Elçisi Şulenur Çalışkan, iklim değişikliği ve sürdürülebilirlik kavramları hakkında eğitici oyunlar ve sunumlar gerçekleştirdi. Orman Fakültesi'nden Dr. Öğr. Üyesi Beşir Yüksel ve Arş. Gör. Özcan Akın ise, Orman Fakültesi Sergi Alanlarında orman zararlıları, orman yangınları, yaban hayatı, doğa koruma ve iklim değişikliği etkileri ile ilgili bilgilendirmeler yaptı. Öğrenciler; daha sonra DÜTAGAM Müdürü Doç. Dr. Çağlar Akçay, Merkez Personeli Öğr. Gör. Dr. Faik Ceylan ve Öğr. Gör. Recai Arslan'dan tarımsal atıklardan organik kompost gübre üretimi ve tıbbi/yenilebilir mantar üretim konularında uygulamalı eğitim aldı. Ardından Düzce Üniversitesi İklim Elçisi Elif Ceren Kahveci'nin yenilenebilir enerji hakkındaki bilgilendirmeleriyle etkinliğin ilk aşaması tamamlandı. Projede etkinlikler gelecek günlerde de devam edecek.
Kaynak:IHA