Rize'de 292 Proje ve 63 Milyarlık Yatırım!

Rize'de 292 Proje ve 63 Milyarlık Yatırım!
Rize'de 2024 yılının üçüncü çeyreğinde toplam 292 proje yürütüldüğü ve bu projelerin toplam maliyetinin yaklaşık 63 milyar TL olduğu açıklandı.

Vali Yardımcısı Hatice Cemre İncesu başkanlığında Rize İli 2024 yılı 4. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. AFAD Acil Durum Yönetim Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda, Vali Yardımcısı İncesu 292 projenin % 18,5’luk bölümünün tamamlandığını, %57’lik bölümünün ise devam etmekte olduğunu kaydetti. Projelerin 2024 yılı ödeneklerinin yaklaşık 18 Milyar lira olduğunu ve 9 milyar lira harcama yapıldığını ifade eden Vali Yardımcısı İncesu, toplam harcamanın ise 26 milyar liraya ulaştığını kaydetti. İncesu, 28 projenin henüz başlamadığını, 42 projenin ise ihale aşamasının beklendiğini, 1 projenin de tasfiye edildiğini ifade etti. Vali Yardımcısı İncesu, en fazla projenin 88 proje ile tarım sektöründe yer aldığını belirtti.

Kamu kuruluşlarının yatırımlarının izlenmesini, çalışmalarının koordine edilmesini ve il düzeyindeki yatırımların daha etkin bir şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla üçer aylık dönemler halinde gerçekleştirilen İl Koordinasyon Toplantılarının 2024 yılı IV. Dönem Toplantısına başkanlık yapan Vali Yardımcısı Hatice Cemre İncesu, toplantının ana gündem maddesinin 2024 yılının üçüncü çeyreğinde kentte yapılan yatırımların durumunu değerlendirmek, farklı kurumlar arasındaki koordinasyonu sağlamak ve bu yatırımların ilin ve bölgenin genel kalkınmasına olan etkilerini analiz etmek olduğunu kaydetti.

Sekretaryası İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğünce yürütülen ve kaymakamlar ile ilçe ve belde belediye başkanlarıyla yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürleri ile diğer yetkililer katıldığı toplantıda Vali Yardımcısı İncesu, yatırımlar hakkında bilgilendirmelerde bulunarak, şunları kaydetti: “İlimizde 2024 yılı 3. döneminde; ulaştırma-haberleşme sektöründe 52, eğitim sektöründe 11, turizm sektöründe 9, tarım sektöründe 88, enerji sektöründe 17, imalat sektöründe 31, konut sektöründe 12, sağlık sektöründe 15 ve diğer kamu hizmetleri (iktisadi-sosyal) sektöründe 60 olmak üzere toplam 292 proje ve iş yürütülmüştür. Yürütülen 292 proje ve işin toplam tutarı 62 Milyar 969 Milyon 741 Bin lira olup bu projelere önceki yıllarda 17 Milyar 28 Milyon 871 Bin lira harcanmıştır. Projelerin 2024 yılı ödenekleri ise 17 Milyar 956 Milyon 170 Bin liradır.”

Yatırımların devam etme ve tamamlanma oranlarını da açıklayan Vali Yardımcısı İncesu, “2024 yılı 3. döneminde yürütülen 292 adet projenin 54’ü (%18,5) bitirilmiştir. 167 adet (%57) proje üzerinde çalışmalar sürdürülmekte olup 42 adet (%14,3) projede işin ihalesi beklenilmektedir. 28 adet (%9,5) iş ve proje henüz başlamamış. 1 adet proje tasfiye edilmiştir. Söz konusu projeler için 2024 yılı 3. dönem sonu itibariyle toplam 8 Milyar 923 Milyon 194 Bin lira harcama yapılmıştır.” dedi.

Yatırımcı kuruluş temsilcilerinin bu dönemde kentte gerçekleştirilen yatırım ve iş programlarını sırayla kurula sunacaklarını kaydeden Vali Yardımcısı İncesu, konuşmasının son bölümünde İl Koordinasyon Kurulunun 2024 yılı 4. toplantısının kentin yatırımları açısından başarılı olması temennisinde bulundu.

Vali Yardımcısı İncesu’nun açıklamalarının ardından İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı; ilgili kurum müdürlerinin kentte çalışmaları ve projeleri hakkında yaptıkları sunumlar ile devam etti.

rize-ili-2024-yili-iv-donem-il-koordinasyon-kurulu-toplantisi-vali-yardimcisi-hatice-cemre-incesu-baskanliginda-afad-acil-durum-yonetim-merkezinde-gerceklestirildi.jpg

rize-ili-2024-yili-iv-donem-il-koordinasyon-kurulu-toplantisi-vali-yardimcisi-hatice-cemre-incesu-baskanliginda-afad-acil-durum-yonetim-merkezinde-gerceklestirildi-1.jpg

rize-ili-2024-yili-iv-donem-il-koordinasyon-kurulu-toplantisi-vali-yardimcisi-hatice-cemre-incesu-baskanliginda-afad-acil-durum-yonetim-merkezinde-gerceklestirildi-5.jpg

rize-ili-2024-yili-iv-donem-il-koordinasyon-kurulu-toplantisi-vali-yardimcisi-hatice-cemre-incesu-baskanliginda-afad-acil-durum-yonetim-merkezinde-gerceklestirildi-3.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.