Rize'de Ayı Kabusu: Yayla Evleri Ayıların İstilasına Uğradı. Vatandaşlardan Yetkililere Çağrı

Yaklaşık 250 hanenin bulunduğu yaylada, yiyecek arayışına giren ayılar, evlere zarar vererek büyük maddi kayıplara yol açtı. Kapıları ve pencereleri kırarak yayla evlerine giren ayılar, içerideki buzdolapları, dolaplar ve diğer eşyaları parçalayarak adeta talan etti.
Yayla sakinleri, evlerinin kullanılamaz hale geldiğini belirterek yetkililerden yardım çağrısında bulundu. Özellikle yayla yolunun kapalı olan 2 kilometrelik kısmının bir an önce açılmasını isteyen vatandaşlar, bu sayede yaylaya ulaşarak tamirat çalışmalarına başlayabileceklerini ifade etti. Ayrıca kapalı olan elektrik şebekesinin de yeniden aktif hale getirilmesi talep ediliyor.
Yaylacılar, ayıların hala evlere zarar vermeye devam ettiğini bildirerek, alınacak önlemlerle hem kendi güvenliklerini sağlamak hem de yeni zararların önüne geçmek istediklerini dile getirdi.
Ayı ile ilgisi yok yoğun kar yağışı gelen çiğ kırmış
Yanıtla (0) (1)Ne çığı la. Evlerin demir parmaklarını sökmüş. Akrabalarımız yürüyerek dün yaylaya gittiler saçma sapan konuşmayın gidin bakın
Yanıtla (2) (2)Oralar zaten ayıların yeridir, aç gözlüler işgal ettiler olmadı sattılar yine olmadı yayıldılar urediler çoğalıp dağı taşı talan ettiler,partilere üye olup çaldılar haramla yaşadılar,şehirleri ve dağların huzurunu yok ettiler,
Yanıtla (2) (0)O Yayla belki 500 senelik yayladır. Ne anlatıyon sen
Yanıtla (0) (0)Arkadaşımızın evinede girmişı maalesef
Yanıtla (0) (0)Zalım ayı
Yanıtla (0) (0)Geçmiş olsun komşu köyüm
Yanıtla (0) (0)