Rize'ye Çocuk Nörolojisi Dahil 30 Yeni Hekim Kadrosu Açıldı!

Rize'ye Çocuk Nörolojisi Dahil 30 Yeni Hekim Kadrosu Açıldı!
Rize’ye 12'si pratisyen hekim olmak üzere toplamda 30 yeni hekim kadrosu açıldı. Bu kadrolardan biri, Rize'deki çocuk hastalarının sağlık sorunlarına daha iyi çözüm bulunabilmesi için eksikliği önemli derecede hissedilen çocuk nörolojisi alanında.

119. Dönem Devlet Hizmet Yükümlülüğü kurası münhal kadrosuna göre, Rize’ye 12’si pratisyen olmak üzere 27 hekim kadrosu açıldı. Ayrıca mazeret kurasıyla 3 uzman hekim kadrosu daha açılarak toplam kadro sayısı 30’a ulaştı.

Açılan 18 uzman hekim kadrosundan biri, çocuk nörolojisi alanında. Bu sayede Rize’de yaşayan çocukların nörolojik rahatsızlıklarının teşhis ve tedavisinde önemli bir boşluk kapatılmış olacak. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne açılan çocuk nörolojisi uzmanı, kentteki çocuk hastalarına daha yakın ve erişilebilir br şekilde sağlık hizmeti sunacak olması dolayısıyla bu alanda tedavi için kent dışına gitmek zorunda kalan çocuk hastaların kentte muayene edilmelerine imkna sağlayacak.

Pratisyen Hekim Kadroları:

Rize İl genelinde pratisyen hekim ihtiyacını karşılamak üzere açılan pratisyen kadroları şöyle:

Derepazarı Toplum Sağlığı Merkezi: 1 pratisyen hekim

İkizdere Hakkı-Emine Ekşi İlçe Devlet Hastanesi: 1 pratisyen hekim

Kaçkar Devlet Hastanesi: 1 pratisyen hekim

Pazar İlçe Sağlık Müdürlüğü: 1 pratisyen hekim

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi: 2 pratisyen hekim

Çayeli İshakoğlu Devlet Hastanesi: 3 pratisyen hekim

Rize Devlet Hastanesi: 3 pratisyen hekim

Uzman Hekim Kadroları:

Uzman hekim kadroları ise şu şekilde:

Rize Devlet Hastanesi: Acil tıp, anesteziyoloji ve reanimasyon, çocuk sağlığı ve hastalıkları, fiziksel tıp ve rehabilitasyon, kardiyoloji ve mazeret kurasıyla göğüs hastalıkları branşlarında 1'er uzman hekim olmak üzere toplam 6 hekim.

Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi: Anesteziyoloji ve reanimasyon, çocuk nörolojisi, yoğun bakım, 5 iç hastalıkları ve mazeret kurasıyla radyoloji branşlarında 1'er uzman hekim olmak üzere toplam 9 hekim.

Kaçkar Devlet Hastanesi: Genel cerrahi, kulak burun boğaz hastalıkları ve mazeret kurasıyla kadın hastalıkları ve doğum branşlarında 1'er uzman hekim olmak üzere toplam 3 hekim.

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
4 Yorum