Ronaldo futbolu bıraktı!

Ronaldo futbolu bıraktı!
Brezilyalı futbolunun yetiştirdiği efsane futbolculardan olan Ronaldo, gözyaşları içerisinde futbolu resmen bıraktığını açıkladı.

Brezilyalı futbolunun yetiştirdiği efsane futbolculardan olan Ronaldo, "O Estado de Sao Paulo" gazetesine yaptığı açıklamada futbolu bırakacağını açıklamıştı. Usta golcü bugün oğlu Ronald ile birlikte gerçekleştirdiği basın toplantısında gözyaşları içerisinde futbolu resmen bıraktığını açıkladı.

Kariyerinde oynadığı 616 maçta 420 gol atan Ronaldo, bu gollerin 15 tanesini dünya kupalarında kaydederek rekor kırmıştı.

Yıldız futbolcu Brezilya Milli takımı'nın 1994 yılında dünya şampiyonu olduğu kadroda yer almış ve Brezilya Milli Takımı'nın 5. şampiyonluğunu alarak rekor kırdığı 2002 Dünya Kupası'nda da turnuvanın gol kralı olmuştu.

18 yaşında Brezilya'nın Cruzeiro kulübünden Hollanda ekibi PSV Eindhoven takımına transfer olan Ronaldo, Inter, Milan, Barcelona ve Real Madrid takımlarında forma giyerken, Corinthians'ın geçen yıl Copa Brasil ve Paulista (Sao Paulo) state championship'i kazanmasına katkıda bulundu.