Sadri Şener : Eski Trabzon'u geri getirdik

Sadri Şener : Eski Trabzon'u geri getirdik
Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, kulübün üstündeki ölü toprağını kaldırdıklarını belirterek, "Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş ile yarışmayacaksak bana gerek yok" dedi.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, "Göreve geldiğimizde transfer yapmaya mecburduk. Çünkü, Trabzonspor'u yeniden yarışan bir takım haline getirmek zorundaydık. Kulübün üstünde sanki bir ölü toprağı vardı. Şimdi dünyaya açılan Türkiye'nin sayılı takımlarından biri olan Trabzonspor'u geri getirdik" diye konuştu.

"TRABZONSPOR'U İYİ YERLERE GETİRDİK"

Başkanlıkta ikinci dönemini yaşayan Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, ilk başkanlık yaptığı dönem ile şimdiki arasında çok büyük farklar bulunduğunu belirterek, "16 yıl aradan sonra çok farklı bir futbol dünyası buldum. Gerçekten çok şey değişmiş. Bütçeler inanılmaz boyutlara ulaştı. Biz bu tabloyu daha da büyüttük. Menajerler çıktı, çalışanların sayıları arttı. İnanılmaz bir değişim oldu. Ben de bu hızlı değişime ayak uydurmak için yorucu bir temponun içine girdim. Sonuçta Trabzonspor büyük bir kulüp, İstanbul'un 3 büyük kulübü ile yarışmayacaksak bu boyutlara gerek yok. Bana da gerek yok. Biz de bu büyük yükün altına girdik. Ciddi transferlerle kulübü iyi yerlere getirdik diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

"TRABZONSPOR'U YENİDEN YARIŞAN BİR TAKIM HALİNE GETİRMEK ZORUNDAYDIK"

İkinci kez başkanlığa geldiği dönemde Trabzonspor'u taşıyıp, götürecek bir takım bulamadığını belirten Şener, "Transfer yapmaya mecburduk. Çünkü Trabzonspor'u yeniden yarışan bir takım haline getirmek zorundaydık. Sanki bir ölü toprağı vardı üstünde, şimdi dünyaya açılan Türkiye'nin sayılı takımlarından biri olan Trabzonspor tekrar getirdik. Halkı ayağa kaldıracak, taraftarı stadyumlara çekecek transferler lazımdı. Halka tekrar sevgi kazandıracak bir Trabzonspor lazımdı. Onu yapmaya çalıştık. 17 bin kombine sattık. Trabzonspor yeniden bir silkinme dönemi yaşadı. İlk yılımız itibariyle başarılı da olduk" diye konuştu.

"TARAFTARLARIMIZ TAŞIN ALTINA ELİNİ KOYMALI"

Şener, "O kadar transfer yaptık, kombine patladı. Bu sezon daha iyi bir takım olduk. Kulübesinden tribüne kadar zengin bir ekip olduk ama kombineler bayağı düştü. Şimdi sezon sonu belki 2-3 transfer yapmayı düşünüyoruz. Korkuyorum bu kez kombine satamayacağız diye. Biz Trabzonspor'u büyütmek için her şeyi yaparken, taraftar da camia da bunun karşılığında bu taşın altına elini sokmalı. Hem büyük takımlar ile yarış, bunun için takım yap diyorlar ama taraftar ilgisi sadece transfere bağlı oluyor. Bu olamaz. Taraftar kombinesini ne olursa olsun alacak. Hele de bu takım için almak zorunda" dedi.

"ŞENOL GÜNEŞ TRABZONSPOR VE TÜRK FUTBOBU İÇİN ÖNEMLİ BİR KAZANÇ"

Teknik Direktör Şenol Güneş'in kendisini çok geliştirdiğini belirten Şener şöyle konuştu: "Şenol hoca kendini çok geliştirmiş. Bitti denilen ve yüzüne bakılmayan Engin Baytar ve Alanzinho artık takımın bankosu. Demek ki işi bilenle böyle oluyor. Artık koltuğumda daha rahat oturuyorum. Omzumuzdaki çoğu yükü aldı. Takımın da aldığı sonuçlar ortada. Trabzonspor'u daha iyi yerlere taşıyacaktır. Şenol Güneş Trabzonspor ve Türk Futbolu için önemli bir kazanç. İyi futbolcu olmak, yetmiyor antrenör olmak için. Emek, sabır ve büyük gayret gerekli. Bizim hocalarımız Trabzon dışına çıkmıyor. Burada
çalışmayı seviyor. Öyle gelişemezsin. Şenol Güneş, gitti Kore'ye 3 yıl kaldı. Eğer bir yerlere gelmek istiyorsan sabırlı olacaksın ve azmedip çalışacaksın"

"HERKES STADYUMUNU YAPTI BİZ HALE KONUŞUYORUZ"

"Herkes stadını yaptı biz hale tartışıyoruz" diyen Şener, konuşmanın ve tartışmanın parayla olmadığını belirterek, "Stadı aylardır konuşuyoruz bıkmadık. Bizim burada konuşma, tartışma çok seviliyor. Diğerleri statlarını yaptı, Galatasaray, Bursa, Konya, Antalya ve bir çok kulüp yeni stat yapıyor, biz hala tartışıyoruz. Konuşmak tartışmak nasıl olsa para ile değil. Hep konuşuyoruz ama ortada bir icraat yok. Ben bir iş yapılacaksa, hemen karar verilip yapılmasını isterim. Öyle konuşmayı sevmem. Az laf, çok iş olmalı. Akyazı denildi, sonra Avni Aker şimdi de Değirmendere'ye stat yapma işi atıldı ortaya. Bu da yeni bir sıkıntı demek. Çünkü bu kez Değirmendere'yi tartışırız aylardır. Bu tabloda en iyisi Avni Aker'in yıkılıp etrafının kamulaştırılmasıyla stadın buraya yapılması. Sayın Başbakanımız ile görüştüğümüzde, bunu aktardım. O ise '60 yıllık yeri düzeltemeyiz. Ben Trabzon'a modern bir stat yapmak istiyorum' dedi. Biz de bekliyoruz" şeklinde konuştu.

"ALTYAPIDAN OYUNCU GELECEĞİNİ TAHMİN ETMİYORUM"

"Futbol, dünyaya açıldı artık 'öze dönüş' olayı da Akyazı gibi" diyen Şener, Karadenizspor'u kurduklarını belirterek, "Görevde bulunduğumuz dönem içinde hiç oyuncu yok. 35 tane hoca var. Varsa biri 'gelin bakın' derlerdi, demek ki yok. Ben artık alt yapıdan oyuncu geleceğini de tahmin etmiyorum. Umudum kalmadı. Trabzonspor alt yapıdan oyuncu gelecek diye bekleyecek bir kulüp de değil. Devamlı yarışmak zorunda. Bir dönem gelmiş. Ofspor, Akçaabat Sebat, Sürmene, Araklı, Arsin veya diğer bölge takımları.
Buralarda da olsa söylenir de ve alırdı zaten arkadaşlar. Bu seçici hocalarda mı kabahat var bende mi var, bunun kararını veremedim. Altyapıdan çok mutlu değilim" dedi.

Karadenizspor'u bmr, "O kadar transfer yaptık, kombüyük beklentiler ile kurduklarını belirten Şener, " Bank Asya'ya çıkar orada hem ekonomik olarak kendini çevirir hem yeni yetenekler kazandırır düşüncesindeydik. Bırakın oradan yukarıya oyuncu çıkmasını, birçok umut vadeden ismi bedava gönderdik. Bu nasıl iştir, anlamıyorum" ifadelerini kullandı.

"TEOFILO'YA ZAMAN GEREKLİ"

Kolombiyalı oyuncu Teofilo Gutierrez'in, Trabzonspor'a büyük katkı sağlayacağını belirten Şener, "Alanzinho için sabırsız davranıp, çok şey söyleyenler şimdi sustu. Niye kaliteli bir oyuncu ve görev verilince ne kadar kaliteli olduğunu herkes gördü. Şimdi herkes Teofilo için konuşmaya başladı. Yeni malzeme o. Ama bu adam karı ilk kez burada gördü, ilk defa Avrupa'ya çıktı. Beklemek lazım, sabretmek gerekli. İnanıyorum ki Teofilo da bu takıma büyük katkı yapacaktır. Bakın, gelişinin ardından Umut Bulut'taki değişime. Bu bile önemli bir katkıdır. Rekabeti yarattı ve Umut da kendini buldu" dedi.

"AİLEM TAKTİK VERİYOR"

Evde Trabzonspor'un çok hakim bir konu olduğunu belirten Şener, "Kızım İngiltere'de, eşim İstanbul'da. Benim en büyük muhaliflerim karım ve kızım. Bir şey olur, 'şunu şöyle yapsaydın, yanlış yaptın' diyorlar. İnanılmaz eleştiriyorlar, taktik veriyorlar. Bunun için evde maç izlediğim zaman eşim üste, ben altta izlerim. Aynı anda maç izlemem onunla. Bir şey olunca hemen dönüp, beni eleştiriyor" şeklinde konuştu.