Süper Başladık Rezil Bitirdik

Süper Başladık Rezil Bitirdik
Süper Ligde galibiyet özlemini 13. Haftaya yükselten Ç.Rizespor, Süper Ligin küme düşme potasındaki 3 takımdan sadece K.Erciyesspor’dan puan alabildi.

5 yıl aradan sonra yükseldiği Süper Ligde tarihinin en iyi başlangıcını yaparak 5 haftada 4 galibiyet, 1 mağlubiyet ile 12 puanı hanesine yazdıran Ç.Rizespor, kalan 12 haftada ise sadece 4 beraberlik elde ederek 4 puan toplayabildi.

Süper ligin ilk devresini Sanica Boru Elazığspor’a 1-0 mağlup olarak tamamlayan Ç.Rizespor, ilk devreyi 4 galibiyet, 4 beraberlik ve 9 mağlubiyetle 16 puanla 15. sırada tamamladı.

DEPLASMANDA TEK GALİBİYET…

Yeşil Mavililer ilk devrede kendi evinde Gençlerbirliği’ni 1-0, K.Erciyesspor ve Bursaspor’u 2-1, deplasmanda ise sadece Gaziantepspor’u 5-2 mağlup ederken küme düşme potasında bulunan Kayserispor’a evinde, Elazığspor’a ise deplasmanda mağlup olmaktan kurtulamadı. Ç.Rizespor’un bu maçları oynamadan önce her iki takımda ligin son sırasında yer alıyordu.

Ç.Rizespor, ilk devrede 4 beraberliği İstanbul’da Galatasaray ve Beşiktaş ile evinde ise Akhisar Belediye ve Kasımpaşa ile aldı.

İLK DEVREDE GOL ATAMADIĞIMIZ TAKIMLAR

Ligin ilk 7 haftasındaki tüm karşılaşmalarda gol atma başarısı gösteren (7 maç 13 gol) Karadeniz ekibi, daha sonra oynadığı 10 karşılaşmada ise 5 gol kaydederken Beşiktaş, Akhisar Belediye, Kayserispor, Kasımpaşa ve Sanica Boru Elazığspor’a gol atma başarısını gösteremedi.

SÜPER LİG TARİHİNDEKİ GOL SAYISI 486’YA YÜKSELDİ

Öte yandan Süper ligde 2013-2014 Futbol Sezonu öncesi Süper Ligde rakip filelere 468 gol gönderen Ç.Rizespor, ilk devrede kaydettiği 18 golle Süper Lig kariyerindeki gol sayısını 486’ya yükseltti. Yeşil Mavililer, ikinci devrede 14 gol daha atma başarısı gösterirse Süper ligdeki 500. Golüne ulaşacak.

İLGİLİ HABERİMİZ

Ç.Rize Süper Ligde 500. Gole Çok Yakın