Fenerbahçe, Rizespor'dan Aldığı Puanın Fazlasını Trabzonspor'dan Aldı

Fenerbahçe, Rizespor'dan Aldığı Puanın Fazlasını Trabzonspor'dan Aldı
Çaykur Rizespor’un Süper Ligde yer aldığı son 15 yıl baz alındığında Rizespor’un Fenerbahçe’ye karşı Trabzonspor’dan daha iyi istatistiklere sahip olduğu ve Trabzonspor’dan daha fazla Fenerbahçe’den puan aldığı görüldü.

Çaykur Rizespor’u sürekli Fenerbahçe’ye yeniliyor diye suçlayan Trabzonsporluların aslında Trabzonspor’un Fenerbahçe karşısındaki hezimetini saklamak için Rizespor’a iftirada bulundukları ortaya çıktı. Son 15 yılda Rizespor’un Süper Ligde yer aldığı sezonlar baz alındığında, Trabzonspor’un Fenerbahçe’den aldığı puandan fazlasını Rizespor’un Fenerbahçe’den aldığı görüldü.

ÇAYKUR RİZESPOR, 18 MAÇTA FENERBAHÇE’DEN 11 PUAN, TRABZONSPOR İSE 9 PUAN ALDI

Çaykur Rizespor 2003-2017 yılları arasında Fenerbahçe’den 11 puan alırken, Trabzonspor ise Rizespor’un Süper Ligde yer aldığı bu sezonlarda Fenerbahçe’den 9 puan alabildi. Yeşil Mavili ekip aynı yıllar arasında ise Trabzonspor’dan da Fenerbahçe’den aldığı puanı (11 puan) alabildi.

ÇAYKUR RİZESPOR 18 MAÇTA FENERBAHÇE’Yİ 2 KEZ MAĞLUP ETTİ, BU MAÇLARIN SADECE 2’SİNDE FENERBAHÇE’YE GOL ATAMADI

2003-2004 Futbol sezonundan itibaren 2016 – 2017 Futbol sezonu da dahil olmak üzere Süper Ligde yer aldığı sezonlarda Fenerbahçe ile 18 kez karşılaşan Çaykur Rizespor, bu karşılaşmalarda 2 galibiyet, 5 beraberlik elde ederken, rakibine 11 kez mağlup oldu. Yeşil Mavili ekip bu maçlarda rakip filelere 19 gol gönderirken, kalesinde ise 38 gol gördü. Rizespor, bu karşılaşmaların sadece ikisinde Fenerbahçe’ye gol atmayı başaramadı.

rizesporun-son-18-fenerbahce-maci.jpg

TRABZONSPOR, RİZESPOR’UN LİGDE YER ALDIĞI SON ON BEŞ YILDA FENERBAHÇE’Yİ 1 KEZ YENEBİLDİ, 9 MAÇTA FENERBAHÇE’YE GOL ATAMADI

Trabzonspor ise 2003-2004 sezonundan itibaren Çaykur Rizespor’un Süper Ligde yer aldığı son 15 yılda Fenerbahçe ile oynadığı 18 karşılaşmada rakibini sadece 1 kez mağlup edebilirken, 6 karşılaşmadan beraberlikle ayrıldı, 11 karşılaşmada ise Fenerbahçe’ye boyun eğdi. Trabzonspor bu karşılaşmalarda Fenerbahçe filelerini 14 kez havalandırabilirken, kendi filelerinden 33 kez meşin yuvarlağı çıkarmak zorunda kaldı. Trabzonspor ayrıca bu karşılaşmaların 9’unda Fenerbahçe’ye karşı gol atmayı başaramadı ve gol sevincini yaşayamadı.

rizespor-super-ligde-iken-trabzonsporun-fenerbahce-maclari.jpg

ÇAYKUR RİZESPOR’UN SÜPER LİGDE YER ALMADIĞI SON 15 YILDAKİ SEZONLARDA TRABZONSPOR 12 MAÇTA FENERBAHÇE’Yİ 1 KEZ MAĞLUP ETTİ, 4 BERABERLİK ALDI, 7 KEZ MAĞLUP OLDU

Çaykur Rizespor’un 2003 yılından itibaren Süper Ligde yer almadığı sezonlarda Fenerbahçe ile Trabzonspor 12 kez karşı karşıya geldi. Bu karşılaşmaların 2’si 2012 yılında uygulanan Süper Final Şampiyonluk Grubu maçları olurken bu iki karşılaşmayı da Fenerbahçe kazandı.  Trabzonspor bu 12 karşılaşmada rakip ağları 7 kez havalandırırken, kendi kalesinde 18 gol gördü.

rizesporun-super-ligde-olmadigi-sezonlarda-trabzonspor-fenerbahce-maclari.jpg

Bordo mavililer, 2003’ten itibaren Süper Ligde Fenerbahçe ile oynadığı 30 karşılaşmada ise Fenerbahçe’yi 2 kez mağlup edebildi. Rakibiyle 10 kez berabere kalan Trabzonspor, son 30 maçın 18’inde ise Fenerbahçe’ye boyun eğdi. Bu 30 maçta Trabzonspor 21 gol kaydederken, Fenerbahçe ise 51 gol kaydetti.

trabzonsporun-son-30-fenerbahce-maci.jpg

LİGDE FENERBAHÇE’NİN 6 PUANI HANGİSİNDE DAHA GARANTİ, TRABZON’DA MI RİZE’DE Mİ?

Rizespor’un son 15 yılda Fenerbahçe’yi Trabzonspor’dan daha fazla mağlup etmesi ile Fenerbahçe’ye Trabzonspor’dan daha fazla gol atması ve bu sevinci sadece 2 maçta yaşayamamış olmasına rağmen Trabzonsporluların “Rizespor ligde varsa Fenerbahçe’nin 6 puanı garanti” sözlerinin gerçeği yansıtmadığı ve “Fenerbahçe’nin Trabzon maçlarında 6 puanı garanti” şeklindeki sözün daha doğru olduğu görülüyor.

Öte yandan aynı sezonlar içinde Çaykur Rizespor’un Trabzonspor ile oynadığı 18 karşılaşmada ise Yeşil Mavili ekibin 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 13 mağlubiyet alarak 11 puan topladığı görülürken; Rizespor, Fenerbahçe maçlarına oranla Trabzonspor maçlarında daha kötü sonuçlar aldı. Bu karşılaşmalarda Rizespor 16 gol atarken, Trabzonspor ise 43 gol kaydetti. Son 18 Fenerbahçe karşılaşmasında rakibine 2 maçta gol atamayan Rizespor, Fenerbahçe’ye oranla daha az gol atıp, daha çok gol yediği Trabzonspor karşısında ise son 18 maçın 8’inde gol atma başarısı gösteremedi.

rizesporun-son-18-trabzonspor-maci.jpg