Bakan Yardımcısı Alpaslan, Güneysu İlçe Halk Kütüphanesi'nin Açılışına Katılacak

Bakan Yardımcısı Alpaslan, Güneysu İlçe Halk Kütüphanesi'nin Açılışına Katılacak
Güneysu’da Millet Bahçesinde yapımı tamamlanarak yeni yerine taşınan Güneysu İlçe Halk Kütüphanesi, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan’ın katılımıyla 26 Ekim Cumartesi günü hizmete açılacak.

Güneysu’da hem ilçenin kültürel hayatına hem de vatandaşların bilgiye erişimine önemli katkılar sağlayacak İlçe Halk Kütüphanesi yeni binasına taşındı. Daha önce Özel İdare binasının 2. katında 800 m² alanda hizmet verirken, şimdi Millet Bahçesi içerisinde daha geniş ve modern bir binaya taşınan İlçe Halk Kütüphanesi, eski binaya göre oldukça genişlemiş ve 1.066 m² alanda daha fazla kitaba ve 285 kişilik okuma/çalışma kapasitesiyle daha fazla okuyucuya hizmet verebilecek donanıma sahip.

Yeni ve 2 katlı modern bir binaya kavuşan Güneysu İlçe Halk Kütüphanesi, 18.000 kitabın sergilenebileceği raf kapasitesi ile zengin bir koleksiyona sahip olacak.

Küçük yaşta çocukların kitaplarla tanışmaları ve okumaya teşvik edilmeleri sağlamak amacıyla 0-3 ve 3-6 yaş çocuklara yönelik alanlarla veli bekleme salonu, yetişkin okuma salonu ve kafeterya gibi farklı bölümlerle kütüphane, her yaş grubuna hitap edecek.

Güneysu İlçe Halk Kütüphanesi Güneysu Belediye Başkanlığı tarafından 25 yıllığına Kültür ve Turizm Bakanlığına ücretsiz olarak tahsis edildi.

Güneysu Millet Bahçesi içerisinde yer alan Güneysu İlçe Halk Kütüphanesi, 26 Ekim 2024 Cumartesi günü saat: 13.00’te Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan’ın katılımıyla hizmete açılacak.

guneysuda-millet-bahcesinde-yapimi-tamamlanarak-yeni-yerine-tasinan-guneysu-ilce-halk-kutuphanesi-4.jpg

guneysuda-millet-bahcesinde-yapimi-tamamlanarak-yeni-yerine-tasinan-guneysu-ilce-halk-kutuphanesi-1.jpg

guneysuda-millet-bahcesinde-yapimi-tamamlanarak-yeni-yerine-tasinan-guneysu-ilce-halk-kutuphanesi-3.jpg

guneysuda-millet-bahcesinde-yapimi-tamamlanarak-yeni-yerine-tasinan-guneysu-ilce-halk-kutuphanesi-2.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.